Birkenstocks are back!

02 juni 2022 | Nieuws

Het is je misschien niet ontgaan, Birkenstock slippers zijn terug van weggeweest. Birkenstocks zijn niet alleen hip, ze lopen ook nog eens super comfortabel. In deze blog lees je meer over het draagcomfort en onze toffe collectie!

                                           


Birkenstock in breedtematen

Niet alleen de lengtemaat (schoenmaat) van een schoen is belangrijk, maar ook de breedtemaat speelt een belangrijke rol. Wist je dat er Birkenstock slippers zijn in breedtematen? Het merk heeft twee fits, de Narrow fit en de Regulair fit.
• De Regular fit is de Birkenstock met een normaal voetbed, deze fit is geschikt voor normale tot stevige voeten.
• De Narrow fit is de Birkenstock met een smal voetbed, deze fit is geschikt voor de smalle tot slanke voet.
De breedte van de slipper herken je door het symbooltje in het voetbed. Het zwarte symbool is de Narrow fit en het witte symbool is de Regular fit.


                                                                                             birkenstock-brede-en-smalle-pasvorm


De breedte van de slippers is ook aan te passen met de verstelbare riempjes dit zorgt voor een nog beter draagcomfort.

 

                                                                                birkenstocks-are-back-1

Voetbed van Birkenstock slippers

Het normale voetbed van de slippers is opgebouwd 4 lagen en het soft footbed beschikt over een extra laag.

Laag 1: Jute laag
De eerste jutelaag vormt is de basis van het voetbed en draagt bij aan de stabilisering van de natuurlijke kurk-latex kern.

Laag 2: Kurk – latex voetbed
Het kurk-latex voetbed is de kern van alle slippers. Deze dempende en zeer flexibele kurk-latex kern ondersteunt en ontlast de voet. Doordat er gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen zijn de slippers warmte- en koude-isolerend.

Laag 3: Tweede jute laag
Doordat de tweede jutelaag aan de zijkant om de rand van het voetbed is gelegd wordt de flexibiliteit van het voetbed verhoogt. Deze laag van dichte, absorberende jute bevordert de vochtregulering.

Laag 4: Suède bekleding
De slippers zijn met suède bekleedt hierdoor zijn ze vocht absorberend.

Laag 5: Schuimlaag
De slippers met een soft voetbed hebben nog een extra laagje, de anatomisch voorgevormde schuimlaag, dit zorgt ervoor dat ze super zacht zijn.

Slippers met een zacht voetbed

Nieuw in onze collectie zijn de Birkenstock slippers met een heerlijk comfy zacht voetbed. De slippers met het zachte voetbed beschikken over een in het voetbed geïntegreerd schuimkussen van latex en bieden hierdoor een nog comfortabeler draaggevoel. Je herkent de slippers met een extra zacht voetbed aan het logo met de tekst soft footbed.

 

                                                         birkenstocks-are-back-2


Birkenstock slipper collectieb bij Theo Jansen Schoenen

Toe aan heerlijk comfy slippers? Bekijk dan snel onze Birkenstock collectie. Deze bestaat uit Birkenstock slippers voor dames en Birkenstock voor heren. Hier vind je de bekende modellen zoals de Arizona, de Gizeh en de Ramses maar ook nieuwe modelle zoals de Siena, hier ben ik persoonlijk toch wel fan van. En jij?