Duurzame schoenen

22 april 2022 | Nieuws

Vegan, fair-trade en duurzaamheid. Waar denken we aan als we die drie woorden horen? Het eten van alleen plantaardige producten, minder plastic en het scheidden van je afval? Allemaal juist, maar ook ontbrekend van nog een belangrijk onderwerp waar we eigenlijk nooit aan denken: duurzame schoenen. Wij hebben verschillende duurzame schoenen merken in onze collectie, in deze blog onze top 3 merken met duurzame schoenen.

El Naturalista, meer dan alleen duurzame schoenen

‘’Duurzame schoenen’’, nu verbeeld je waarschijnlijk een schoen gemaakt van katoen die als een slappe hoes om je voet heen hangt, maar wist je dat er niks minder waar is? El Naturalista, het Spaanse merk waarvoor je de zon niet meer nodig hebt om te stralen, is zeer bewust dat een schoen ook hip en vlot moet zijn! Naarmate de tijd verstreek hebben ze het perfecte evenwicht gevonden tussen ontwerp, comfort en duurzaamheid. Een leuk klein hakje voor onder een zomers jurkje tot de klassieke sandaal die je eigenlijk altijd wel in de kast moet hebben zit erbij! Buiten het ontwerpen van de perfecte duurzame schoen richt El Naturalista zich ook op de mens; ieder paar heeft namelijk een team van 29 mensen nodig wat zich richt op het verzorgen van jouw ideale schoen. Naast het rekening houden dat hun eigen personeel het goed voor elkaar heeft, werken ze ook samen met meerdere goede doelen. El Naturalista zet een stap extra voor niet alleen de zwevende bol waar wij op verblijven, maar ook voor de medemens waarmee ze onze wereld delen. Dit doen ze door middel van hun samenwerken met goede doelen, Eén van die goede doelen organiseert activiteiten voor groepen waar kinderen terecht komen als ze bijvoorbeeld ziek zijn of gehandicapt. Een simpele aankoop van een duurzame schoen heeft dus veel meer impact dan je zou verwachten. Wat voor ons een simpele schoen is, is voor El Naturalista weer de mogelijkheid om een kind blij te maken en de aarde langer te laten draaien.

 

                                  duurzame-schoenen-el-naturalista              duurzame-schoenen-el-naturalista-2

Straal met de vrolijke kleuren van Think!

Blijf je liever dicht bij huis? Neem dan eens een kijkje bij Think!, in hun productiefabrieken die allemaal in Europa plaatsvinden vindt je misschien wel de match voor jou. Een vrolijk zomerse sneaker of de comfortabele instapper? Toch maar een teenslipper? Think! is van alle markten thuis met het zachte leer dat niet vol zit met oplosmiddelen en met plantaardige kleurstoffen, wordt geverfd in bijvoorbeeld een sprekende heldere blauw, die uiteindelijk toch makkelijker te combineren leek dan je eerst had gedacht. Daarnaast zal je niet snel een model vinden wat voldoet aan de mode-eisen van dat moment, het draait om individualiteit en zelfexpressie bij Think!

                                                         duurzame-schoenen-think

Ongekend comfort met Loints

Nu kan Loints natuurlijk niet vergeten worden in dit rijtje; natuurlijk en gerecycled rubber in combinatie met het terracare-leer is de formule om een duurzame schoen te creëren. De schoen is zo ontworpen dat hij makkelijk te repareren is als er iets versleten is, iets wat vast en zeker zal voorkomen bij een Loints. Eenmaal aan is nooit meer uit willen doen. Het unieke design van de schoen is ontstaan door de patroonstukken die precies in elkaar passen om snij-afval te verminderen. Dit is terug te zien in de laarsjes waar geen naad te vinden is, perfect voor die vervelende knobbel die altijd zo klaar is met je als je hem weer in een schoen wurmt met allemaal naden om tegenaan te drukken.

                                                 

                                                  duurzame-schoenen-loints-2  

 

Trek nog even de stoute schoenen aan en kom bij ons in de winkel of in onze webshop een kijkje nemen voor een paar duurzame schoenen waarmee ook jij jouw steentje bijdraagt!